Locatie, 7412 NN NL

De genen

Personal Health Coach

Je hebt een set genen mee gekregen maar dat wil nog niet zeggen dat die genen alles bepalen. Die genen worden beïnvloed door leefstijl, voeding en stress. Dat noemen we epigenetica. Genen kun je aan en uitzetten, ze zijn volgend, niet leidend. Je kunt dus zelf heel veel invloed uitoefenen op je eigen gezondheid, als je maar weet wat voor jou werkt. Op dat punt kan ik je helpen. Mijn kracht is dat de kennis van epigenetica en de invloed daarvan op je gezondheid gecombineerd wordt in een persoonlijk plan en je daarmee stap voor stap weer terug brengt in je gezondheid en vitaliteit.

Ik heb als healthcoach de kennis uit verschillende invalshoeken gecombineerd, hoewel deze invalshoeken erg dicht bij elkaar liggen. Zo is het werk van Weston Price, de kennis over de jager-verzamelaar en de orthomoleculaire voedingsleer nauw verwant. Allen hebben kennis voorgebracht over welke voeding als basis nu geschikt is voor ons en wat er beter niet gegeten kan worden.

Weston A Price-genenLinus Pauling-genenjager-verzamelaar-genen
Weston Price Linus Pauling jager-verzamelaar

Is het eenvoudig te zien welke voeding bij jou past? Nee, dat is niet te zien maar wel te testen. Door middel van gericht onderzoek kun je er achter komen wat je beter wel en niet kan eten. Ook is het mogelijk dat je een gen-defect hebt, of een gen-mutatie. In zulke gevallen zijn er vaak andere manieren om de biochemie te helpen. Het lichaam is natuurlijk erg complex maar ook zo ontzettend intelligent. Als pad A niet werkt heeft het lichaam vaak de mogelijk voor pad B al ingebouwd. Met gerichte supplementen kun je dan het problem omzeilen en zo ook oplossen. Er zijn gen-testen mogelijk maar die zijn vrij kostbaar. Een website als 23andme.com biedt zo’n test aan.