Locatie, 7412 NN NL

Robert Machielsen

Personal Health Coach

Gezondheidsklachten

Heb jij gezondheidsklachten en denk je dat een health coach je kan helpen? Hulp is normaal geworden want vaak denk je dat je gezond leeft maar wil je lichaam niet meewerken. Je doet je best met gezond eten, genoeg bewegen en toch blijft je gezondheid achter. Of je wilt heel graag meer bewegen maar je kunt de energie er niet voor vinden. Wilskracht genoeg maar het lukt gewoon niet. Misschien heb je al wel eens een dieet geprobeerd maar beviel dat niet. Dat betekent niet dat er niets aan te doen is, je hebt alleen nog niet gevonden wat goed bij jou past. We zijn allemaal anders en hoewel we in de basis wel dezelfde zijn verschillen we in details toch heel veel van elkaar. En juist die details bepalen wie jij bent.

Genen

Je hebt een set genen mee gekregen maar dat wil nog niet zeggen dat die genen alles bepalen. Die genen worden beïnvloed door leefstijl, voeding en stress. Dat noemen we epigenetica. Je kunt dus zelf heel veel invloed uitoefenen op je eigen gezondheid, als je maar weet wat voor jou werkt. Op dat punt kan ik je helpen. Mijn kracht is dat de kennis van epigenetica en de invloed daarvan op je gezondheid gecombineerd wordt in een persoonlijk plan en je daarmee stap voor stap weer terug brengt in je gezondheid en vitaliteit.

Invalshoeken

Ik heb als healthcoach de kennis uit verschillende invalshoeken gecombineerd, hoewel deze invalshoeken erg dicht bij elkaar liggen. Zo is het werk van Weston Price, de kennis over de jager-verzamelaar en de orthomoleculaire voedingsleer nauw verwant. Allen hebben kennis voorgebracht over welke voeding als basis nu geschikt is voor ons en wat er beter niet gegeten kan worden.

Weston Price Linus Pauling jager-verzamelaar

Wie ben ik?

Ik heb ruim 20 jaar ervaring in het helpen van mensen met problemen op verschillende gebieden en heeft zijn kennis in de loop der jaren uitgebouwd. Zo heb ik ervaring in EFT, de Batesmethode voor natuurlijk zien en in 2015 heb ik de opleding tot Voedingsadviseur gevolgd bij de Stichting Ortho Health Foundation in Hoofddorp. Bij hetzelfde opleidingsinstituut heb ik de opleiding tot Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut  afgerond en ben ik gediplomeerd Therapeut. Tevens beschik ik over de diploma’s Medische- en Psychosociale Basiskennis en ben ik CPION geregistreed.

Dit is mijn verhaal:

Robert Machielsen

Na jarenlang kennis opgebouwd te hebben over voeding en gezondheid viel het me steeds meer op hoeveel mensen gezond denken te eten maar toch niet eten wat bij ze past. Dat uit zich vaak in overgewicht, chronisch ziek zijn, depressief zijn of andere kwalen. Ze worden er niet goed mee geholpen in onze gezondheidszorg, ruim de helft van de Nederlanders is inmiddels chronisch ziek. terwijl er wel mogelijkheden zijn om ze te helpen. De voedingsadviezen(schijf van vijf) zijn niet voor iedereen geschikt en sommige mensen worden alleen maar dikker of zieker van de officiële adviezen die ook reguliere diëtisten geven.

Helpen

Ik wil die mensen heel graag helpen maar besef dat ze alleen geholpen kunnen worden als ze zelf hulp zoeken en niet als ik ongevraagd op ze afstap. Hulp betekent namelijk je levensstijl aanpassen en uit je comfortzone komen. Dat willen niet veel mensen, liever gaan ze op dezelfde voet verder en slikken er een pil bij waardoor hun klacht verholpen lijkt maar het eigenlijke probleem er nog zit. Of ze accepteren hun probleem en wijten het aan de genen met als gevolg dat ze steeds zieker worden. Wat ondertussen duidelijk is geworden dankzij de epigenetica is dat genen beïnvloed worden door hun omgeving en dus wel degelijk te veranderen zijn, genen zijn volgend, niet leidend.

Personal Health Coach

Mijn vraag werd voor mezelf dus, hoe kan ik mensen helpen, op welke manier komen welwillende mensen bij me voor hulp? Het antwoord was een professional te worden en een eigen praktijk op te zetten. Geen hobby meer maar serieus met gedegen kennis mensen helpen, begeleiden en een hernieuwde gezondheid bieden. Dat is wat ik nu als Personal Health Coach doe, mensen aan een hernieuwde gezondheid helpen! In mijn praktijk aan huis heb ik een ideale ruimte om mensen te helpen. Tevens kunnen mijn tarieven hierdoor lager blijven dan dat van veel collega’s, dat is natuurlijk altijd gewenst! Ook kan ik als Personal Health Coach bij mensen thuis komen om in hun eigen vertrouwde omgeving ondersteuning te bieden.

Tot slot wil ik zeggen dat ik niemand zelf genees, ik help de voorwaarden te scheppen zodat het lichaam zichzelf kan genezen. Niet in alle gevallen is volledige genezing mogelijk maar verbetering is er altijd ”

Werkwijze

De intake, de kennismaking

Tijdens de kennismaking bespreken we je wensen en waar je tegen aan loopt. We nemen een aantal vragen door en komen samen tot een doel. Vervolgens krijg je een uitgebreide vragenlijst mee die je thuis op je gemak in kan vullen. Die lijst gebruiken we om de juiste diagnose te kunnen stellen en een plan te maken die zoveel mogelijk aan de samen gestelde doelen voldoet.

Vervolg gesprek, doornemen behandelplan

Tijdens het 2e gesprek nemen we het door ons opgestelde behandelplan door. We bespreken samen de diagnose, eventuele testen die we noodzakelijk achten te doen, een voedings- en bewegingsadvies en eventueel suppletie. We maken samen afspraken over het vervolg.

afvallen-robertmachielsen.nl
afvallen-robertmachielsen.nl

Heb je interesse gekregen?

Stuur een bericht of bel met 06 15 595 707

  captcha

  Adres

  Robert Machielsen, Orthomoleculair voedingsadviseur
  Jan Luykenlaan 9
  7412 NN Deventer

  Tel. 06 15 595 707

  Kvk nummer: 72710195