Locatie, 7412 NN NL

Psychische stoornis zelden chronisch

Personal Health Coach

Psychische stoornis zelden chronisch

Nu de mensheid steeds zieker lijkt te worden en genezing meer wegheeft van symptoom onderdrukking rijst de vraag of men wel op de goede weg zit.
Ziekte is over het algemeen een onbalans tussen lichaam, geest en emotie. De oorzaak kan zeer divers zijn, net als de symptomen.
We worden dan wel ouder dan vroeger maar de vraag is hoelang we dit nog volhouden. Baby’s worden al vanaf hun 2e maand ingespoten met een mengsel van dode virussen en conserveermiddel, kinderen worden massaal gediagnosticeerd met hip klinkende namen als PDD-Nos, ADD, ADHD en Dyslexie en autisten zijn er meer dan ooit tevoren. Militairen komen thuis met Post traumatisch stress syndroom en carrière jagers ontkomen nauwelijks aan een burn-out.
Duidelijk is dat er iets niet helemaal klopt en is het tijd de gebaande paden te verlaten en te kiezen voor een nieuwe weg. Een weg die niet geheel nieuw is maar eentje die de ervaringen van lange tijd geleden in zich draagt. In vroegere tijden wisten de toenmalige geneesheren namelijk veel meer van de werking van de geest dan de huidige technologische medische wetenschap. Nu wordt er lacherig gedaan over diezelfde geneesheren met denigrerende namen als medicijnman maar deze mensen hadden technieken ontwikkeld waarmee ze mensen zeer zeker erg goed konden helpen. De kennis van kruiden en planten was niet het enige wapen, ze konden namelijk ook door middel van healing sessies grote wonderen bewerkstelligen die heden ten dage alleen in het alternatieve circuit worden toegepast. En zoals de naam alternatief al zegt is het niet gangbaar en wordt het nog steeds in een verdomhoekje geplaatst, al dan niet door bewust gestuurde foute berichtgeving.

Zoals David Servan-Schreibe in zijn boek “Uw Brein als medicijn” beschrijft beschikt de mens over een cognitief en een emotioneel brein. Met het cognitieve brein denken we, praten we en zijn we bewust. Het emotionele brein is het onbewuste brein, het gene wat er al was nog voor we bewust werden. Het oerinstinct, de reflexen huizen hier. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je de oogleden dichtknijpt als er een vlieg op je afkomt nog voor je zelf de vlieg bewust hebt waargenomen.
De invloed van het emotionele brein is hierdoor erg groot in ons dagelijkse doen en laten. Het waakt constant voor gevaar en neemt alles in zich op. Als je vandaag door een wesp wordt geprikt schrik je morgen al als je alleen al het gezoem hoort. Je emotionele brein detecteert het direct en geeft het signaal af dat je waakzaam moet zijn. Na een tijdje zal deze emotie afzwakken, zolang je niet geprikt wordt.
In enkele hele heftige gevallen is je emotionele brein dusdanig geraakt dat de signalen blijven komen ook al is er geen gevaar meer. In dit geval moet er tegen het emotionele brein gezegd worden dat er geen gevaar is. Maar hoe doe je dat? Op het moment dat je bewust nadenkt zit je in je cognitieve brein en niet in je emotionele brein. Je kunt het blijven herhalen en je bewustzijn is gerustgesteld maar je instinct is hier niet van op de hoogte. Praatsessies helpen niet en medicijnen verdoven je bewustzijn alleen maar. Je moet dus dieper, een andere manier vinden om je emotionele brein te herprogrammeren. En daar zijn meerdere manieren voor. De vroegere medicijnmannen en sjamanen hadden zo allen hun eigen manier van genezen en deze zijn overgenomen, aangepast en verfijnd. Zo kennen we NLP(Neuro Linguïstisch Programmeren), Neuro Feedback, EFT(Emotional Freedom Techniques), Hypno Therapie, EMDR, Hart Coherentie en vele afgeleiden. Allemaal gebaseerd op het herprogrammeren van de emotie. Want indien je emotionele brein geen gevaar meer ziet voor het gene wat het onterecht als gevaar zag, verdwijnen ook de geestelijke of lichamelijke uitingen daarvan. Op die manier kun je fobieën genezen maar je kunt er ook diepere stoornissen mee weghalen. Diepere stoornissen waarvan het ontstaan onduidelijk is. De huidige psychiatrie is hier niet voldoende van op de hoogte en zal op hun huidige manier van werken nooit dezelfde genezingskracht hebben. Zolang dit niet verandert zullen we steeds zieker en zieker worden want medicijnen zijn allang geen -genees-middelen meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *